Lucern School of Music

The building offers around 8ʼ000 square meters of flexibly usable space, a public library, a club, and a concert hall for 280 guests. The lighting system is used to illuminate the interior and exterior spaces in a complementary manner to daylight. The foyer, as the central element of the building, develops like a cascade over all floors and connects the different uses with each other. The architectural design of the ceiling soffit reflects rhythms in music. Both the light and the acoustics are integrated in the rib-like structured concrete soffit. The light line as a basic lighting element follows parallel to the rib structure, as do the acoustic elements. The density of the light lines responds to the type of use and the required illuminance. The concept of light lines integrated in the ceiling extends from the foyer to the workrooms. In the workrooms, the light lines are centered in the window axis and reflect the building grid. The goal of a low power consumption for the artificial lighting with very good color rendering quality is achieved by using luminaires with LED technology. The Minergie requirements (SIA 380/4) are fulfilled.

Lucern School of Music

2020

Architecure: Enzmann Fischer & Büro Konstrukt AG, Luzern

Principal: Luzerner Pensionskasse

© Annett Landsmann
© Annett Landsmann

New Construction of Actelion Business Centre Allschwil Basel

Medienpark Zurich

New Construction of Actelion Business Centre Allschwil Basel

New Construction of the Townhall of Uzwil

JavaScript